Importeren

Als je een Oost Europese herder wilt importeren moet je er wel opletten dat daar regels aan verbonden zijn. Dit zijn vast gestelde regels door de Nederlandse regering (NVWA).

De basisregel is gemakkelijk te onthouden. Voor alle landen geld een import leeftijd van de betreffende puppy van 15 weken. Echter voor Oekraïne geld een leeftijd van 7 maanden!

De import leeftijd van 15 weken word gehanteerd in verband met het zetten van een rabiës enting bij de puppy op een leeftijd van 12 weken. Daar op volgend moet de puppy nog 3 weken bij de fokker blijven in “quarantaine”.

De import leeftijd van 7 maanden ( Oekraïne ) word gehanteerd in verband met het zetten van een rabiës enting bij de puppy op een leeftijd van 12 weken. Echter moet de puppy dan maar liefst 7 maanden in “quarantaine” blijven bij de fokker.

Dit is wettelijk zo bepaald en na te lezen op de site van de NVWA.

https://www.nvwa.nl/onderwerpen/honden-en-katten/honden-en-katten-meenemen-uit-het-buitenland

Mocht je nog vragen hebben hierover wat dit betekent in de praktijk kan je altijd het contact formulier invullen op de website onder het kopje Contact. Er zijn een aantal mensen die hier ervaring mee hebben.